Sant Lluís. Menorca

Alternatives d'ordenació de l'espai públic del nucli

 

 

Ordenació de l’espai públic del nucli de Sant Lluís
 

Sant Lluís (Menorca). Des de l’any 2014, l’Ajuntament de Sant Lluís està duent a terme algunes de les intervencions a l’espai públic proposades en el Dictamen de conclusió de les “Alternatives d’ordenació urbana del nucli de Sant Lluís”.

Algunes de les actuacions ja dutes a terme o en curs d’execució són:

  • Reconfiguració de l’accés sud al nucli de Sant Lluís i dotació d’aparcament a tocar del camí vell de s’Ullestrar.
  • Transformació de la mitjana de l’avinguda de Sa Pau, i supressió d’alguns girs per a vehicles.
  • Reordenació urbana i reurbanització del tram central d’Es Cós entre els carrers de Sant Esteve i de Sant Jacint, ampliant notablement l’espai d’ús per a vianants.

 
Per a més informació:

23-05-2014. Dirari de Menora. “El Cós de Sant Lluís se reabrirá al tráfico en 15 días”
31-01-2014. Diari de Menorca. “Es Cós de Sant Lluís se cierra al tráfico para su remodelación”

Notícia Ajuntament de Sant Lluís. “Obres Reordenació urbana de “Es Cos” – 1ª Fase”

Document complet del Dictamen de conclusió

Presentació del Dictamen de conclusió

Sant Lluís (Menorca). Interlands va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament de Sant Lluís d’elaborar les alternatives d’ordenació urbana del nucli de Sant Lluís relacionades amb les opcions de mobilitat. Els treballs es van desenvolupar entre els mesos de juliol i desembre de 2012.

Els treballs volen posar a l’abast estratègies per a l’ordenació dels espais públics del nucli de Sant Lluís que puguin contribuir a la millora de la seva qualitat de vida, pensant a llarg termini i amb el major consens dels veïns que sigui possible.

 

El Dictamen de conclusió dels treballs ha estat presentat en el marc del taller de mobilitat de l’Agenda 21 Local de Sant Lluís.

El document de conclusions lliurat a l’Ajuntament és un document obert, on es proposen actuacions per a la millora dels espais públics del nucli de Sant Lluís. Es basa en diverses alternatives per a l’ordenació del nucli que han estat presentades i debatudes en els diversos tallers convocats a aquest efecte des del mes de juliol i sobre les quals s’ha rebut la participació de veïns i entitats de Sant Lluís.

Actualment, l’espai públic del nucli de Sant Lluís destina un 70% al pas i aparcament de vehicles i el restant 30% a caminar. Les propostes contingudes en el Dictamen presentat augmenten l’espai destinat als vianants fins assolir un 45 % de la superfície de l’espai públic.

 


Respon


* (obligatori)


Escriu el valor que falta de l\'operació * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.